So. Okt 1st, 2023

Zimbabwe-achtige chaos is een mogelijke uitkomst van een vloed van goedkoop geld dat de wereldeconomie raakt, waarschuwt MMCrypto.

Bitcoin (BTC) supporters kijken toe hoe bijna elke centrale bank in de wereld de rentetarieven verlaagt en de wereldwijde fiat-geldhoeveelheid omhoog schiet.

Uit de statistieken van Charlie Bilello, CEO van Compound Capital Advisors, blijkt dat in 2020 84 van de 118 centrale banken in de wereld hun rentetarieven hebben verlaagd.

„Bitcoin kan niet gedrukt worden!“

Grotendeels als gevolg van het coronavirus hebben instellingen de rente met maar liefst 1.700 basispunten verlaagd, waarbij Argentinië voorop loopt.

Israël is het minst veranderd, met een verlaging van 15 basispunten, terwijl Oekraïne, Pakistan, Barbados en het Oost-Caraïbisch gebied bovenaan de lijst staan.

Het huidige rentepercentage van de centrale bank van Argentinië is 38%, het hoogste van alle centrale banken op de lijst.

De lagere tarieven zijn bedoeld om leningen en uitgaven te stimuleren en gaan hand in hand met een kwantitatief versoepelingsbeleid, waarbij de geldhoeveelheid van fiatvaluta’s exponentieel kan toenemen.

Op de ranglijst ontbreken landen als Venezuela, Iran en Libanon, waar valutasmeltingen een onvermijdelijk kenmerk van het beleid van de centrale bank zijn geworden. Ook Zimbabwe, dat sinds 2000 bekend staat om zijn hyperinflatie, ontbreekt.

„De wereld is gegaan Zimbabwe“, vat MMCrypto samen.

„#Bitcoin kan NIET gedrukt worden!“

De eindeloze tegenstrijdigheden van de „Fiat Standaard“

Zoals Cointelegraph meldde, hebben verwoede reacties op COVID-19 over de hele wereld voorstanders van geluidsgeld sprakeloos achtergelaten.

In de Verenigde Staten is goedkoop geld gepaard gegaan met een bijna onbegrijpelijk 10-jarig record voor kwartaalgroei op de beurs. Bovendien blijkt uit de gegevens, ondanks een enorme piek in de werkloosheid, dat de armoede is gedaald als gevolg van aalmoezen van de overheid.

Dit maakt de weg vrij voor een worsteling tussen rijke en arme centrale banken als het gaat om de toekomst van de onveranderlijke, niet-opblaasbare Bitcoin.

Deze week heeft RT-gastheer Max Keiser zijn voorspelling voor de komende jaren uiteengezet: de Verenigde Staten gaan samen met Iran en Venezuela voor het grootste deel van de Bitcoin-hasjkoers. Dit zal op zijn beurt de prijs van BTC opdrijven tot 500.000 dollar.

Von admin