Di. Sep 26th, 2023

Bitcoin is om vele redenen een interessante entiteit, een grote reden is dat het correlaties deelt met vele andere financiële instrumenten zoals aandelen en goud, maar voor het grootste deel zijn deze correlaties allemaal vrij algemeen. Nu komt het naar voren dat bitcoin een specifieke correlatie deelt met Tesla-aandelen, en als men naar het bewijs kijkt, is het moeilijk om dit idee te negeren.

Tesla en Bitcoin lijken te zijn verbonden

Bitcoin heeft het bijzonder goed gedaan tijdens de pandemie van het coronavirus. Ja, het is waar dat het activum in eerste instantie in prijs daalde tijdens de maand maart toen de pandemie ontstond en de financiële markten van de wereld verwoestte. Maar uiteindelijk steeg de munt in de loop van twee maanden weer op zijn pootjes en stak zelfs de grens van 10.000 dollar over in juli, de hoogste die het in bijna een jaar was geweest.

Bitcoin kwam plotseling in vijfcijferig gebied terecht. Men kan stellen dat de ideeën van de mensen over de munteenheid met de tijd veranderden om de status van de munteenheid als een opslagplaats van waarde en een potentiële „veilige haven“ weer te geven. Gebruikers zagen het plotseling op dezelfde manier als goud – iets wat mogelijkerwijs gebruikt zou kunnen worden om hun rijkdom af te dekken tegen inflatie en andere harde economische omstandigheden. Mensen verloren hun vertrouwen in fictieve valuta’s en Bitcoin Loophole was ’s werelds laatste antwoord.

Maar er gebeurde iets anders tijdens de opkomst van het coronavirus. Terwijl veel van ’s werelds meervoudige aandelen in prijs daalden, groeide Tesla uiteindelijk en begon het te pieken. Dit was vreemd, want terwijl alles om hem heen zwaar leed, leek Tesla zich op een heel ander vlak te bevinden. Zo beleefden bitcoin- en Tesla-aandelen – ondanks de financiële chaos waarin deze entiteiten zich bevonden – werkelijk bullish condities.

Dit is het eerste teken dat de twee een soort ongewone band hebben. Een correlatie, zo u wilt, die hen beiden zag handelen naar nieuwe hoogtepunten toen de rest van de wereld werd geteisterd door monetaire littekens. Bovendien bleek uit gegevens van Trading View – een gemeenschap waarin gebruikers handels- en koersinformatie voor meerdere activa kunnen bekijken, waaronder zowel crypto als aandelen van elke soort – dat Tesla-aandelen de meest bekeken financiële entiteiten ter wereld zijn, terwijl bitcoin op het nippertje een tweede plaats innam.

Een negatieve kant van de vergelijking

Zowel bitcoin als Tesla zijn de afgelopen maanden enorm geworden. Tesla brak de $500 mark begin september, terwijl de bitcoin de $12.000 range rond dezelfde tijd raakte. Dit zijn stijgingen van ongeveer 600 procent en 137 procent, respectievelijk.

Echter, er is iets van een vangst gezien het feit dat Tesla – volgens MI2 Partners analist Julian Bridgen – dezelfde tekenen begint te vertonen als de bitcoin in 2017. Gedurende die tijd wordt bitcoin beschouwd als gevangen in een zeepbel, en helaas, het volgende jaar zag de zeepbel knallen, met de prijs van bitcoin vallen van ongeveer 20.000 dollar per eenheid naar ongeveer 3.500 dollar door de laatste maanden van 2018.

Von admin