Di. Sep 26th, 2023

O’Learyn lausunto siitä, että Bitcoin on Ponzi-järjestelmä, seuraa vääriä haastatteluja Ryan Tubridyn ja Ryanairin toimitusjohtajan välisestä kolikosta The Late Late Show -sivustolla.

Bitcoin(BTC) saa lisää vetoa, mutta kaikki eivät ole valmiita myöntämään sen kasvavaa määräävää asemaa fintech-maailmassa. Esimerkiksi irlantilaisen halpalentoyhtiön Ryanair Holdings Plc: n (LON: RYA) toimitusjohtaja Michael O’Leary uskoo, että Bitcoin Trader on ”Ponzi-järjestelmä”. Lisäksi hän kertoiThe Sunday Times että hän ei koskaan sijoittaisi ”yhtä senttiä” kryptovaluuttaan ja suositteli muita tekemään saman.

Michael O’Leary sanoi:

„En ole koskaan ja en koskaan sijoittaisi yhtä senttiä bitcoiniin, mikä mielestäni vastaa Ponzi-järjestelmää.“

Hän lisäsi vielä:

„Suosittelen voimakkaasti kaikkia järkeviä silmiä jättämään huomioimatta tämän väärän tarinan ja välttämään bitcoinia kuin ruttoa.“

O’Learyn väärennös Bitcoin Lifestyle -huijauksesta

O’Learyn lausunto siitä, että Bitcoin on Ponzi-järjestelmä, seuraa vääriä haastatteluja Ryan Tubridyn ja Ryanairin toimitusjohtajan välisestä kolikosta The Late Late Show -sivustolla. Lukuisat verkkosivustot ovat käyttäneet hänen nimeään ja kuvaaan mainoksissa Bitcoin Lifestyle -nimisen salaushuijauksen mainostamiseksi. Lisäksi he väittivät osallistuvansa ohjelmaan itse:

„Late Late Show -tapahtuman Ryan Tubridy jäi epäuskoon, kun Michael veti puhelimensa ja näytti katsojille, kuinka paljon rahaa hän ansaitsee tämän uuden rahaa tekevän ohjelman kautta, jonka kaikki Irlannissa kuiskaavat.“

Väärennetyt mainokset antoivat O’Learylle seuraavat sanat:

”Olen iloinen, että yritin [Bitcoinia], koska se oli eräs suurimmista ja helpoimmista rahaista, joita olen koskaan ansainnut. Puhun kymmeniä tuhansia euroja päivässä autopilotilla. ”

Muita huijauksen esiintyjiä olivat Simon Cowell, Sir Philip Green, Holly Willoughby, Lord Sugar ja Jeremy Clarkson. Petostekijät käyttivät kuuluisuuksien kuvia ja tekivät tarjouksia houkutellakseen sijoittajat salauksen valuuttaan.

Ryanairin toimitusjohtaja on väärässä Bitcoinista

Ponzi-järjestelmä on sijoituspetos, joka lupaa asiakkaille suuren voiton pienellä riskillä. Se maksaa voittoja aikaisemmille sijoittajille uusien sijoittajien rahastoilla. Ja sillä ei ole mitään yhteistä Bitcoinin kanssa.

Ensinnäkin, verrattuna Ponziin, ei ole yritystä tai henkilöä, joka haluaisi saada suoraa voittoa Bitcoinista. Toiseksi, jokainen osoite on erillinen, ja ne, jotka suosittelevat Bitcoinin ostamista, eivät saa voittoa. Lisäksi, toisin kuin Ponzi, Bitcoin on ilmainen omaisuus ja kuka tahansa voi ostaa niin paljon kuin haluaa. Kukaan ei myöskään takaa tehdyn sijoituksen tuottoa, ja BTC-hinta kasvaa, koska kolikon rajoitettu tarjonta lisää kysyntää.

Siksi O’Leary on väärässä lausunnossaan, koska Bitcoinin arvioiminen Ponzi-järjestelmäksi on vain hänen henkilökohtainen hylkäämissä kryptovaluutta.

Von admin